mysigt

Idag har vi haft en heldag i Götene. Det blev tomteparad, fika hos mamma och pappa samt lite koll i affärer. Blev en julklapp till Thea och sen lite lotter. Vann en ost! Det är ju aldrig fel! Så har man sponsrat de lokala föreningarna också. När vi kom hem så gick jag igenom lådan med julsaker och pyntade lite till i lägenheten. Brukar göra det runt första advent för det är så kort tid man har det annars. Tänkte visa lite hur det blev. Foton gör det inte riktigt rättvisa men ändå.


Luciatåget har fått sin plats i en blomkruka i vardagsrummet och lilla halmgrisen kommer bo under granen sen när den kommer på plats. Men den får allt vänta lite till innan den kommer fram även om det är plastgran.Så här ser årets advenstljusstake ut. Skålen och ljusen kommer från IKEA.Snöbollarna hänger och glittrar i vårt sovrumsfönster och tomtarna står nedanför. Den röda tomten har jag haft så länge jag kan minnas så den måste självklart få vara med. Just nu sitter den på vår sänggavel. Jag lekte mycket med den när jag var liten. Den är ett kärt minne som kommer finnas med många jular framöver!Här är köket. Fick bli både en ljusstake och en stjärna i fönstret i år. Riktigt mysigt.Dessa tomtar är så söta. Thea fick dem av mormor förra året, ett minne från sin första jul! Just nu står de i köket men de ska få en plats i Theas rum imorgon!

1:a advent

Idag är det första advent

Och då vi första ljuset har tänt

Julen närmar sig med raska steg

Och vi förbereder en pepparkaksdeg

 

Anna o Johanna -97

lördag

Lördag igen och jag var supertrött imorse. Men nu är jag på gång. Har strukit all tvätt som låg i en stor hög och när jag ändå höll på så tog jag julgardinerna också och hängde upp dem. Nu är det riktigt adventsmysigt!

Idag ska vi hem till svärmor. Det blir nog ett gäng som kommer dit så det blir nog trevligt! Imorgon blir det Götene och julmarknad samt tomteparad. Tradition det där även om paraden inte är så mycket att hurra över längre. Men Thea kan säkert tycka att det är lite kul i år. Det är hästar, tomtar, lucior och hundar.

Nu ska jag läsa runt lite på bloggar medan Thea sover. Tobbe byter däck på bilen!

Ha en skön helg!