egon!

Egon, Egon, Egon!
Vad är det frågan om!?
Det knakar i husen och knäcker i trä'na.
Skallrar i fönster och darrar i knä'na.
Hej och hå, nu håll i hatten.
Vem kan sova denna natten?
 
De som känner mig vet att jag har en liten "gen" som gör att jag knåpar ihop lite rim sådär i tid och otid. Det liksom ramlar på mig efter att jag funderat på något en stund. Då sätter jag mig ofta vid datorn och skriver ner allt i ett svep. Japp, så fungerar det. Konstigt det där men ändå rätt bra. Ibland finns det saker man vill förmedla till andra, få människor att tänka till eller fundera kring något. Jag skrev bland annat en lång text till mina kollegor innan jullovet. En text för att väcka tankar utan att peka med hela handen eller trampa någon på tårna. Jag tycker det kan vara svårt att diskutera saker ibland och förmedla känslan för vissa saker men med det skrivna ordet tar jag hjälp. Det är mitt sätt att filtrera och väcka saker. Bearbeta saker för mig själv också. Förr skrev jag mycket "roliga" rim om diverse saker. Nu är det mer att förmedla något annat. Skrivandet utvecklas helt enkelt och får olika betydelser.
 
Jag har alltid älskat att skriva. På olika sätt. Därav anledningen till att jag startade den här bloggen för snart 8 år sedan! Ett utrymme där jag kan skriva av mig men samtidigt kunna få gensvar. Vem vet, kanske jag bjuder er läsare här på lite fler verser framöver!

Ta hand om er i blåsten. Fundering kring stormen (orkanen?) Egon är anledningen till att versen här över ramlade in bakom pannbenet på mig just idag!

positiv energi

 
Känslan av lugn och ro, när man äntligen kan sätta sig ner i 5 minuter, ta ett glas och varva ner. I detta fall blev det julmust som jag fick i present av mina elever innan lovet. Så uppskattat! En omtanke, en uppskattning och ett bevis för att man i alla fall gör någonting vettigt. Vi borde bli bättre på det som medmänniskor. Att faktiskt berömma varann, stötta och ge varandra positiva kommentarer. Det är alldeles för mycket negativitet i vår värld idag. Vi alla vet ju att de där små sakerna som kan tyckas vara onödiga är värda så mycket. Till exempel att bara säga att "Det där gjorde du bra!" eller "Jag blir så glad när jag träffar dig!". Ta hand om varandra. 2015 blir ett bra år, det jobbar vi för! Gör er av med alla energitjuvar ni har runt omkring er, de är inte värda er tid alls!
 
♥ Kram o natti!
 

Gott nytt år!

Jösses! Här har tiden bara passerat och det har gått och blivit nytt år! Vi skulle firat in det nya året med vänner men det blev ändrade planer då vi har en liten prickig dam här hemma! Så kan det gå. Men vi hade en mysig tre-rätters-middag hemma, vår egna lilla familj. Helt ok det också! Barnen somnade en efter en och vid tolvslaget var det bara jag och T vakna. Vi öppnade en flaska med bubbel som smakade urk! Jag fixade inte att dricka upp det! Haha, fick bli en drink istället, med llikör 43! Mycket godare!
 
Detta året kommer bli minst sagt spännande. Jag ska börja jobba på riktigt och det känns kul! Lite oklarheter som dykt upp under lovet men jag hoppas att det snart ska vara fixat och att allt kommer bli bra. Lillasyster ska stövla in på förskolan och jag tror och håller tummarna för att det kommer bli toppen för henne där.
 
 
Snön var här på besök i några dagar och det blev mycket lek ute då! Barnen älskar det. Tyvärr hade allt töat bort imorse när vi vaknade. Men vi hoppas att det kommer lite nytt snart igen. Det ljusar upp världen lite med snön. Det behövs! Jag tycker om snön men allra helst när den ligger kvar. Så trist med blaskandet och töandet för att sen behöva skotta och fixa igen.
 
Jag vill önska er alla en fin början på det nya året och hoppas ni följer mig framöver också även om inläggen lyser med sin frånvaro ibland! Ta hand om er, det finns inga som är som ni! ♥ ♥