Julkalender lucka 21

Idag har jag och Snorpan varit på julfest med skridskoskolan. Föräldrar och syskon fick också beträda isen så det var bara att snöra på sig skridskorna och köra. Det gick jättebra. Riktigt kul att åka. Nackdelen är ju bara att man får sååå ont i fötterna och benen. Kommer väl vara lagom smidigt imorgon om man säger så! Men det får man ta. Snorpan var nöjd att jag åkte tillsammans med henne!
 
Nu sitter jag med min receptbok och klipper och klistrar. Ska efter mycket om och men få ordning på de recept som jag vill spara. Det tar sin lilla tid. Men nu så! Sen ska jag skära fudge som T har kokat ihop!
 
Så till dagens tips! Det får bli trolldeg! Just nu står det en hel plåt med skapelser av trolldeg i ugnen! Barnen hade jättekul med att dega i em. Så enkelt. Borde man göra oftare, slänga ihop en sån där deg! Det bästa är att de bara smakar på den en gång och sen aldrig mer. Haha, salt som den är! Imorgon ska de få måla sina grejer! Här bredvid kan ni se Bubbens snögubbe som han gjort på förskolan. Gissar att det är av trolldeg! =)
 
Recept på trolldeg :

4 dl varmt vatten
4 dl salt
ca 6-7 dl vetemjöl

Blanda varmt vatten och salt.
Tillsätt vetemjöl, lite i taget. Blanda degen och arbeta ihop den så den blir smidig.
Skapa som du vill!
Grädda/torka figurerna i 125 graders varm ugn. Stora figurer ca 10 timmar, små ca 5 timmar.
Måla och lacka dem när de svalnat.

Kommentera här: