påsken och ensamtid

Skärtorsdag idag och snart några dagars ledighet hela familjen! Jag och barnen har påsklov men vi vill ju också vara lediga tillsammans med T. Det är en sån frihet tycker jag, att vara lediga ihop. Det behövs inga speciella aktiviteter egentligen bara att man är hemma ihop, käkar, grejar och umgås med barnen. Det är kvalitetstid!
 
Apropå det där med kvalitetstid, egentid, ensamtid, tidpåtumanhand och allt.vad.det.heter. Det har blivit en sån hysteri kring det där. Jag uppskattar när jag får duscha ifred, ta en kopp kaffe mellan varven eller träffa en vän en gång i halvåret (Ja, oftare blir det knappt..) Med små barn måste man inse att man inte kan göra allt det där som man gjorde innan! Självklart kan man träffa vänner, gå ut och ta en öl eller resa bort en helg med sin partner men inte varje månad! Barnen behöver sina föräldrar och att vi umgås med dem. Jag vill inte lämna bort mina barn om jag inte behöver. Sen att barnen när de blir äldre, själva ringer och vill sova över hos farmor/mormor, det är på en annan nivå.
 
I de allra flesta fall går det hur bra som helst att ha med barnen på det man själv gör! De behöver träna på att vara med i en mataffär eller hur man beter sig på stan. Barn lär sig av allt! Klart att vissa saker är smidigare att göra utan ett gäng kids hängandes i benen men då brukar vi dela på oss som föräldrar, att någon är hemma med barnen och den andra åker ärendet. Visst gör vi alla på olika sätt och vi tycker olika. Jag blir dock ledsen i själen då jag ser hur barn aldrig får vara med sina föräldrar! Vi jobbar en hel del och det måste de allra flesta. Det viktiga är vad man gör med den tiden man har tillsammans! Jag har arbetat på förskola i många år och då stöter man på många olika typer. En del som man förstår och håller med, en del andra som man inte alls förstår. Men nog om det. 
 
Hoppas ni får en fin påsk med mycket familjemys!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Elin - Livat på torpet:

skriven

Håller med dig om hysterin kring egentid. Dom gånger jag har "egentid" så handlar jag helst mat. Eller sover. Haha. Men jag skaffade inte tre barn för att ha "egentid" heller ;)

GLAD PÅSK på dig fina <3
Kram

Svar: Nej det gjorde inte jag heller!
storasyrran

2 tjolahoppsansa:

skriven

Bra skrivet om egentid. Håller helt med dig. Jag prioriterar min tid med barnen främst. Tid för mig själv är ett Ica besök eller när jag går till frissan varannan månad.

Kommentera här: