egon!

Egon, Egon, Egon!
Vad är det frågan om!?
Det knakar i husen och knäcker i trä'na.
Skallrar i fönster och darrar i knä'na.
Hej och hå, nu håll i hatten.
Vem kan sova denna natten?
 
De som känner mig vet att jag har en liten "gen" som gör att jag knåpar ihop lite rim sådär i tid och otid. Det liksom ramlar på mig efter att jag funderat på något en stund. Då sätter jag mig ofta vid datorn och skriver ner allt i ett svep. Japp, så fungerar det. Konstigt det där men ändå rätt bra. Ibland finns det saker man vill förmedla till andra, få människor att tänka till eller fundera kring något. Jag skrev bland annat en lång text till mina kollegor innan jullovet. En text för att väcka tankar utan att peka med hela handen eller trampa någon på tårna. Jag tycker det kan vara svårt att diskutera saker ibland och förmedla känslan för vissa saker men med det skrivna ordet tar jag hjälp. Det är mitt sätt att filtrera och väcka saker. Bearbeta saker för mig själv också. Förr skrev jag mycket "roliga" rim om diverse saker. Nu är det mer att förmedla något annat. Skrivandet utvecklas helt enkelt och får olika betydelser.
 
Jag har alltid älskat att skriva. På olika sätt. Därav anledningen till att jag startade den här bloggen för snart 8 år sedan! Ett utrymme där jag kan skriva av mig men samtidigt kunna få gensvar. Vem vet, kanske jag bjuder er läsare här på lite fler verser framöver!

Ta hand om er i blåsten. Fundering kring stormen (orkanen?) Egon är anledningen till att versen här över ramlade in bakom pannbenet på mig just idag!